Heljda

 

EKO PROIZVOD

 

Jastuci od heljde napravljeni su od 100% prirodnog pamuka i heljdinih ljuski.

 

PRIRODNO

 

Heljdine ljuske su prirodni proizvod te se u njemu ne mogu razviti grinje ni bakterije.

 

HANDMADE

 

Jastuci su napravljeni u Hrvatskoj. 100% ručni rad.

JASTUCI OD HELJDE

Biljka heljda potječe iz  Azije, a u naše krajeve došla je  s Mongolima  pri kraju 14. st.

U Hrvatskoj heljda se uzgaja jako rijetko, na manjim površinama na području Zagorja, Podravine i Međimurja.

Heljdine ljuske koriste za  punjenje jastuka za spavanje i sjedenje.

Prvi jastuci od heljdinih ljuski pojavili su se prije 600 godina  u Japanu. Danas svi  u Japanu i ostalim Azijskim zemljama koriste jastuke od heljde. Iz Azijskih zemalja kultura spavanja na jastucima od heljde proširila se  na Ameriku, Kanadu i čitav svijet.

Jastuci od heljde popularni su zbog njihove terapijske prirode.Heljda omogućava da zrak cirkulira kroz jastuk, a pri tom daje podršku vratu i kralježnici. Jastuk pomaže u balansiranju temperature, tako da jastuk hladi ljeti, a grije zimi.

Jastuk se tradicionalno kroz povijest koristio za liječenje i olakšavanja problema tjeskobe, stresa, napetosti i nesanice.

Ovaj jastuk pomaže da udobno spavamo cijele noći u pravilnom položaju, jer heljdine ljuske održavaju kralježnicu u dobrom položaju. Pomažu da  nam se opuste svi mišići dok spavamo olakšavajući  bol u tijelu, te omogućavaju bolji i kvalitetniji san.

U ponudi imamo jastuke za spavanje i sjedenje u više veličina. 

Svaki Jastuk od heljde  dolazi u pakiranju sa jastučnicom od prirodnog materijala domaće proizvodnje. Količina punjenja se može kontrolirati kroz zatvarač, te sami možete podesiti količinu po vlastitom izboru, a time odrediti visinu ili debljinu jastuka.
Jastuci od heljde su jastuci izrađeni od 100% pamuka i punjeni ljuskama od heljde s domaćeg opg-a. Heljdine ljuske prilagođavaju se obliku glave i omogućavaju pravilan položaj vrate, glave i kralježnice, te zdrav i miran san.

ODRŽAVANJE

Jastuci od heljde dugo traju, ako ih pravilno njegujemo. Svaki put prije upotrebe potrebno je je protresti jastuk  da bi se povećala gipkost  i prozračnost ljuski. Par puta u mjesecu potrebno je jastuk od heljde staviti na sunce, da se prozrači.
Par puta  godišnje potrebno je izvaditi heljdine ljuske iz jastuka, te ih istresti u neku vreću ili posudu i izložiti na suncu da se zrače. Jastučnicu u kojoj su bile ljuske operemo na 40 stupnjeva.

 

PREDNOSTI JASTUKA OD HELJDE

   1. Ortopetski su i prilagođavaju se položaju tijela
   2. Masiraju tijelo i pomažu prilikom dugog sjedenja
   3. Smanjuju bolove u kičmi i pozitivno utječu na kralježnicu
   4. Prozračnost i prilagodba temperature 
   5. Antialergijsko i antibakterijsko djelovanje
   6. Apsolutno prirodno
   7. Jednostavno za održavanje  i dugotrajno
   8. Heljdine ljuske su 100% organske i proizvedene u Hrvatskoj
   9. Jastuk je izrađen od 100% pamuka
  10 Ručni rad i izrada po narudžbi

JASTUCI OD HELJDE

Jastuci od heljde popularni su zbog njihove terapijske prirode.Heljda omogućava da zrak cirkulira kroz jastuk, a pri tom daje podršku vratu i kralježnici. Jastuk pomaže u balansiranju temperature, tako da jastuk hladi ljeti, a grije zimi.Jastuk se tradicionalno kroz povijest koristio za liječenje i olakšavanja problema tjeskobe, stresa, napetosti i nesanice.

Kupi jastuk od heljde