Opći uvjeti korištenja web trgovine Moj čarobni štapić

OPĆI UVJETI PRODAJE

Sadržaj web stranice moj-carobni-stapic.hr te svih njenih varijanti (u daljnjem tekstu: Moj čarobni štapić.hr) je vlasništvo obrta Moj čarobni štapić.
Upotrebom Internet stranice Moj čarobni štapić korisnici prihvaćaju objavljene opće uvjete poslovanja Moj čarobni štapić i korisnici s općim uvjetima ugovaraju međusobne obveze pri kupnji u našoj web trgovini.

U Internet trgovini mogu kupovati proizvode isključivo korisnici iz Hrvatske.

Opći uvjeti prodaje su sastavljeni u skladu sa hrvatskim zakonom.

Moj čarobni štapić zadržava pravo izmjene općih uvjeta na internet stranici bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene općih uvjeta su za korisnike obvezujuće.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Moj čarobni štapić ne preuzima odgovornost za moguće posljedice prilikom upotrebe Internet stranice moj-carobni-stapic.hr i njenog sadržaja.

Moj čarobni štapić zadržava pravo izmjene sadržaja na web stranici bez prethodne obavijesti i ne preuzima odgovornost od mogućih posljedica tih promjena.
Moj čarobni štapić će nastojati prikazati najtočnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici moj-carobni-stapic.hr s obzirom na cijene, rokove isporuke, opise proizvoda i dr. ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost.

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora.

OGRANIČENO PRAVO UPOTREBE

Posjetioci web stranice moj-carobni-stapic.hr sadržaj koriste isključivo u osobne i nekomercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija internet sadržaja ili njegovog dijela bez dozvole obrta Moj čarobni štapić je zabranjena.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Podaci koje korisnik upisuje putem obrasca na stranici moj-carobni-stapic.hr ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), su povjerljivi i štitimo ih sukladno zakonskim odredbama.
Osobni podaci će biti upotrijebljeni samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost.

POSTUPAK NARUČIVANJA ODNOSNO KUPNJE

U web trgovini moj-carobni-stapic.hr je moguće kupiti proizvode predstavljene u trgovini.

U Internet trgovini moj-carobni-stapic.hr mogu kupovati isključivo korisnici iz Republike Hrvatske.

Narudžba u web trgovini je predana kada korisnik dobije automatsku elektronsku obavijest. Ta elektronska obavijest nije potvrda da je proizvod na zalihi i da je počela otprema proizvoda. Narudžba će biti potvrđena najkasnije u roku 2 radna dana od dana kada je narudžba poslana i to putem nove e-obavijesti o potvrdi narudžbe.

U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, korisnik će biti obaviješten putem elektronske pošte.

Moj čarobni štapić će potvrđene narudžbe smatrati neopozivima. Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora sukladno članku 72 Zakona o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen Zakonom. Moj čarobni štapić može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe web stranice Moj čarobni štapić.
Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat sa općim uvjetima i da je posebno bio upozoren na opće uvjete.
Ugovor o kupnji je pohranjen u obrtu Moj čarobni štapić.

 

ODUSTAJANJE OD KUPNJE, POVRAT ROBE I REKLAMACIJE

ODUSTAJANJE OD KUPNJE -putem pisanog obrasca
Kupac ima pravo u roku 14 dana sukladno članku 72 Zakona o zaštiti potrošača odustati od kupnje pisanom obavijesti na e-mail adresu: moj.carobni.stapic@gmail.com. Rok od 14 dana počinje teći danom preuzimanja/dostave naručene robe.

U elektronskoj pisanoj obavijesti o odustajanju od kupnje nedvosmisleno navedite odluku o odustajanju od kupnje (sa vašim imenom i datumom dane narudžbe.

POVRAT PROIZVODA

Ako je kupac robu već preuzeo i odustaje od kupnje, mora preuzetu robu vratiti poduzeću u roku 14 dana po pisanoj obavijesti iz 6.1. odlomka. Povrat novca u iznosu vraćenih proizvoda, poduzeće mora vratiti na bankovni račun kupca najkasnije u roku 14 dana od primitka robe.

Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljavani, neoštećeni i u originalnoj ambalaži. Uz vraćeni proizvod obvezno je priložiti kopiju originalnog računa.

Pošiljku poslati na adresu:
Moj čarobni štapić- obrt za proizvodnju, trgovinu, usluge i dizajn
VII Retkovec II odvojak br. 1.
10000 Zagreb
Hrvatska

Troškove povrata robe snosi kupac. Za vraćene proizvode ne preuzimamo pošiljke sa plaćanjem poštarine pouzećem.

Proizvode sa tiskom odnosno vezom i aplikacijama napravljenim samo za Vas nije moguće mijenjati jer je proizvod izrađen po uputama potrošača i prilagođen je njegovim osobnim potrebama.

 

REKLAMACIJE POŠILJKE

Obrt Moj čarobni štapić odgovara za stvarne tvorničke greške kupljenih proizvoda u web trgovini Moj čarobni štapić. Ukoliko kupac ima bilo kakav prigovor sukladno članku 10 Zakona o zaštiti potrošača molimo da nas obavijesti na e-mail: moj.carobni.stapic@gmail.com.
Potrošač mora u obavijesti o grešci detaljno opisati grešku i omogućiti prodavaču da grešku razmotri.

Molimo da kupac kod eventualne reklamacije vrati robu sa kopijom originalnog računa na adresu

Moj čarobni štapić,VII Retkovec II odvojak br.1,10 000 Zagreb s naznakom ‘web prodaja’ u roku 14 dana od kupnje.

Po primitku robe Moj čarobni štapić će u roku 8 dana po primitku pisane obavijesti i proizvoda dati pisani odgovor na rješenje reklamacije.

Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakirane u kartonsku ambalažu.

Sve reklamacije koje su neprikladno zapakirane i kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećena prilikom transporta neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju.

Troškove povrata robe snosi kupac.

PAKIRANJE I DOSTAVA
Dostava se vrši preko Hrvatske Pošte po cijeni od 20 kn do 28 kn za narudžbu.

 

ROK ISPORUKE
Rok isporuke je 3 – 14 dana radnih dana.

 

NAČIN PLAĆANJA U INTERNET TRGOVINI

1.Plaćanje po pouzeću.
Poštarinu plaća kupac i to službeniku gotovinom prilikom preuzimanja robe.

2.Plaćanje po predračunu.

3.Plaćanje po zaprimljenoj ponudi. Nakon primitka sredstava šaljemo robu na adresu kupca.

 

CIJENE

Sve cijene su izražene u kunama bez PDV-a. Moj čarobni štapić nije u sustavu PDV-a, PDV nije obračunati  temeljem čl. 90 st.1  i st. 2 Zakona o PDV-u. Pri kupnji vrijede cijene u trenutku narudžbe. Cijene vrijede do objave novog cjenika u web trgovini moj-carobni-stapic.hr.

Rokovi trajanja pojedinih akcija u Internet trgovini su objavljeni na Internet stranici moj-carobni-stapic.hr .

Kod prikazivanja sniženja cijena (izraženo u postotcima) na računima može doći do minimalnog odstupanja od navedenog u e-shopu, što je posljedica zaokruživanja maloprodajnih cijena nakon sniženja.